26 Aralık 2008 Cuma

e-Devlet sifreleri dagitilmaya baslandi

e-Devlet şifreleri dağıtılmaya başlandı

Devlet hizmetlerini tek bir kapıdan vatandaşa ulaştıran www.turkiye.gov.tr'ye giriş için şifreler dağıtılmaya başlandı.

Samsun PTT Başmüdürü Zekai Özkan, vatandaşlara 'e-Devlet Kapısı şifresi' vermeye başladıklarını söyledi.

Türkiye'de yeni faaliyete geçen 'e-Devlet Kapısı Projesi'yle ilgili bilgi veren Özkan, bilgi toplumuna dönüşümün yolunu açan 'e-Devlet Kapısı Projesi'yle birlikte devletin vatandaşlara hızlı ve kaliteli hizmeti sunduğunu söyledi.

Özkan, PTT ile Türksat Uydu Haberleşme Kablo TV ve İşletme A.Ş. arasında sürdürülen işbirliği kapsamında protokol hazırlandığını, PTT iş yerlerinden alınacak şifre ile vatandaşların 'e-Devlet Kapısı' elektronik hizmetlerinden yararlanacağını dile getirdi.

Bu hizmetten faydalanabilmek için vatandaşların yapması gerekenler ile ilgili bilgi veren Özkan, "Görevli personelimiz, kimlik bilgilerini sisteme girerek doğrulatmasına müteakip vatandaşa üzerinde ki barkod numarası, barkod yazıcı ile okutulduktan sonra kapalı zarf içinde bir şifre teslim edilecektir. Görevli personel, okutulan barkodun ve TC kimlik numarasının işlendiği e-Devlet Kapısı şifre taahhütnamesi metnini baskı için açacak, açılan metni yazıcıdan bastırılarak e-Devlet Kapısı şifre taahhütnamesi metnini vatandaşa verecek, vatandaş ise adını, soyadını ve tarihini kendi el yazısı ile yazmasından sonra imzalatıp geri alacaktır" dedi.

Özkan, e-Devlet Kapısı için şifre talebiyle başvuran vatandaşların anılan hizmetin karşılığının 1 YTL olduğunu, şifrenin kaybedilmesi veya unutulması durumlarında ise yeniden şifre talebinde bulunan vatandaşlardan da hizmetin karşılığı olarak 10 YTL tahsil edileceğini ifade etti.

Kaynak: İHA

1 yorum: